Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolový kotlík s uzeným masem

24. 4. 2015

 

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

800 g uzeného masa

200 ml bílého vína

1 snítka tymiánu

2 mrkve

2 petržele

800 g fazolí v konzervě (nejlépe víc druhů...může být i cizrna)

4 brambory

200 g mraženého hrášku

sůl, pepř

 

Na oleji opečeme cibuli dosklovata. Přidáme nakrájené uzené maso, zalijeme vínem a minutu povaříme, přidáme tymián, na plátky nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na kostičky, slité fazole a brambory na větší kusy. Zalijeme 500 ml vody a vaříme asi hodinu. Přidáme hrášek, pepř a sůl a vaříme ještě 2 minuty. Podáváme s pečivem.

 

Zdroj: Apetit 4/2013

 

fazolovy_kotlik.jpg