Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazole z Vysočiny

9. 9. 2010

 

0,5 kg fazolí

2 cibule

150 g rajského protlaku

5 stroužků česneku

400 g mletého masa

2 klobásy

2 papriky

1 malá cuketa

pepř, sůl,

sojová omáčka

oregano

1 lžička zázvoru

1 kostka masoxu

 

Fazole přes noc namočíme ve vodě a v téže vodě druhý den uvaříme doměkka. Mezitím na oleji opečeme nakrájené klobásky a vyndáme na talíř, pak usmažíme cibuli, plátky česneku, přidáme maso a opečeme dohněda. Přihodíme nakrájenou cuketu a papriky, zalijeme, protlakem, sójovkou a dochutíme kořením, pod poklicí podusíme doměkka, nakonec přidáme opečený klobás. Máme-li rádi pikant, přihodíme chilli papričku nebo pár kapek tabasca. Slijeme fazole, smícháme s masovou směsí a prohřejeme. Podáváme s pečivem.

 

 

fazole_z_vysociny.jpg