Fazole s mexickou omáčkou
1 konzerva fazolí v rajčatové šťávě
1 konzerva červených fazolí
1 červená a žlutá paprika
1 velká cibule
1 kus skořice
Čerstvý rozmarýn
200 g žampionů
Pepř, sůl
2 stroužky česneku
1 dl červeného vína
1 dl sladkého kečupu
Olej
100 ml zakysané smetany
Papriky a cibuli nakrájíme, žampiony rozpůlíme a orestujeme na oleji. Červené fazole slijeme a spolu s bílými přidáme k zelenině do pánve, ochutíme pepřem a solí, přilijeme víno, kečup a zamícháme, na závěr přidáme česnek, rozmarýn a skořici, přiklopíme a vaříme 20 minut na mírné teplotě. Zdobíme lžící smetany. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Pošli recept!