Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík na smetaně

11. 2. 2016

1 králík

2 lžičky grilovacího koření

1 lžička sladké papriky

5 lžic plnotučné hořčice

125 g másla

250 ml smetany na šlehání

sůl

 

Králíka naporcujeme a osolíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a papriku. Krátce opečeme a přidáme hořčici. Touto ještě teplou směsí potíráme porce králíka. Vložíme do pekáčku a přetažený folií necháme do druhého dne uležet.  Druhý den  pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C. Maso průběžně potíráme výpekem. Po 3/4 hodině odstraníme alobal a zalijeme mírně osolenou smetanou. Pečeme nezakryté další 3/4 hodinu. Podáváme s kaší.

 

Zdroj : Apetit

 

 

kralik_na_smetane.jpg