Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýžový nákyp s tvarohem a meruňkami

10. 2. 2016

 

150 g kulatozrnné rýže

750 ml mléka

moučky

1 citron

3 vejce

60 g másla

60 g cukru moučky

20 dkg meruněk

2 lžíce marmelády

sůl

 

 Tvarohová náplň:

1 tvaroh

1 lžíce cukru moučky

2 žloutky

50 g rozinek

1 vanilkový cukr

 

 

Z rýže, mléka, špetky soli a citrónové kůry uvaříme kaši. Do téměř vychladlé hmoty vmícháme žloutky utřené s větší částí cukru a másla a lehce vmícháme sníh z bílků se zbytkem cukru. Do máslem vymazané formy rozetřeme polovinu směsi, potřeme marmeládou, naskládáme meruňky, zakryjeme tvarohovou náplní a pokryjeme druhým dílem rýžové kaše. Pokapeme máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě pozvolna asi 45 minut až povrch zezlátne.