Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurtové knedlíky

28. 3. 2011

 

200 ml mléka

150 ml jogurtu

1 lžička cukru

1 lžička soli

1 vejce

500 g hrubé mouky

1 čerstvé nebo 3,5 ČL sušeného droždí

špetka prášku do pečiva

 

Všechny suroviny smícháme (případně necháme za nás pracovat pekárnu) a pohlídáme si hustotu (je-li těsto moc řídké, tak přidáme mouku, v opačném případě přilijeme mléko - těsto by se nemělo lepit). Po vykynutí rozdělíme na 3 části, zpracujeme do tvaru knedlíku a necháme pod utěrkou ještě 10 minut nakynout. Vaříme ve slané vodě 20 minut. Po 10 minutých ve vodě otočíme.

 

Zdroj: wwww.domacipekarny.dama.cz

 

jogurtove_prilohove_knedliky.jpg