Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rizoto s rajčaty a chorizem

3. 4. 2015

 

1 lžička olivového oleje

400 g klobásek nebo salámu chorizo

1 cibule

350 g kulatozrnné rýže

1 lžíce balzamika

400g konzerva rajčat

1 litr horkého kuřecího vývaru

100 g mraženého hrášku

parmazán

petrželka

 

V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kolečka nakrájené klobásky. Minutu opékáme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dosklovata. Přisypeme rýži, asi po minutě přilijeme balzamik, rajčata a důkladně promícháme. Do rýžového základu za stálého míchání po částech (po naběračkách) přiléváme vývar, vždy počkáme až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidáme hrášek, trochu nastrouhaného parmazánu a petrželku.

 

Zdroj:  Albert 1/2015

 

rizoto_s_chorizem.jpg