Rizoto s rajčaty a chorizem
1 lžička olivového oleje
400 g klobásek nebo salámu chorizo
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže
1 lžíce balzamika
400g konzerva rajčat
1 litr horkého kuřecího vývaru
100 g mraženého hrášku
parmazán
petrželka
V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kolečka nakrájené klobásky. Minutu opékáme a přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dosklovata. Přisypeme rýži, asi po minutě přilijeme balzamik, rajčata a důkladně promícháme. Do rýžového základu za stálého míchání po částech (po naběračkách) přiléváme vývar, vždy počkáme až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidáme hrášek, trochu nastrouhaného parmazánu a petrželku.
Zdroj: Albert 1/2015