Rizoto Primavera
300 g hrášku
4 cibule
3 jarní cibulky
1 lžíce olivového oleje
350 g rýže kulatozrnné
100 ml bílého vína
1 stroužek česneku
250 g fazolových lusků
1,3 l drůbežího vývaru
80 g másla
100 g parmezánu
sůl, pepř
Na oleji a ½ másla zesklovatíme cibuli a česnek, vsypeme rýži a až začne syčet přilijeme víno, po odpaření přidáme asi 1 a ½ sběračky vařícího vývaru. Od této doby by mělo rizoto být hotové asi za 18 – 20 minut. Stále mícháme a zbytek vývaru udržujeme mírně vroucí. Další dávku vývaru přidáme vždy až se předchozí vsákla. Po 14 minutách přidáme k rýži zeleninu, sůl a pepř. Až je hotovo (vývar se nemusí spotřebovat) vmícháme zbytek másla a sýr, zastříkneme vývarem a 3 minuty necháme pod pokličkou dojít.
Zdroj: Apetit