Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělní rýže

9. 2. 2016

 

2 lžíce oleje

1 vejce rozšlehané se 2 lžícemi vody

1 cibule

2 stroužky česneku

1 zarovnaná lžíce kari

 2 lžíce kečupu

100 g mraženého hrášku

250 g vařené rýže

180 g vařeného nebo pečeného masa

1 lžíce sójové omáčky

 

 Na polovině oleje osmažíme vejce. Po minutě omeletu obrátíme a odstavíme z pánvice. Na téže pánvi zahřejeme zbylý olej, a osmažíme na něm cibuli, přidáme česnek, kari a kečup, Vsypeme hrášek a opékáme 2 minuty. Přimícháme rýži, maso a asi 1 DCL vody. Vaříme na středním plameni. Přidáme omeletu nakrájenou na proužky a sójovou omáčku.

 

Zdroj:  Snadné vaření

 

pondelni_ryze.jpg