Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hovězí na víně s brusinkami

15. 4. 2010

 

2 lžíce hladké mouky

pepř a sůl

1 kg hovězího zadního masa

olej

3 cibule

250 ml červeného vína

350 ml vývaru

3 lžíce brusinek

 

Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní nakrájené hovězí maso. Opečeme na pánvi z obou stran a vyndáme z pánve. Na zbytku oleje osmažíme na půlkolečka nakrájené cibule, maso dáme k cibuli, zalijeme vínem a vývarem a přivedeme k varu, ztlumíme oheň a pod pokličkou dusíme asi hodinu a půl. Během dušení podléváme, aby se maso nepřichytlo ke dnu nádoby.(není vhodné dělat v tlakovém hrnci - připálilo se mi :-o ) Přidáme brusinky a dochutíme solí.

Podáváme s bramborovou kaší - dobrá byla tahle - uvařená a vyšlehaná s mrkví a pasitnákem.

 

Zdroj: Magazín Albert

 

hovezi_na_vine_s_brusinkami.jpg