Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alčin chalupářský guláš

8. 2. 2016

 

 

4 kg předního hovězího masa

3 kg cibule

25 dkg maďarské mleté papriky

1 kg velkých fazolí

1/2 kg sušených hub nebo žampiónů

1/2 kg červené papriky (na proužky)

sůl, vegeta, chilli con carne, majoránka, kmín

 

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme maso na kostičky, opaprikujeme, okmínujeme a osolíme. Osmažíme dohněda. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (nejlépe po dobu průměrného hokejového zápasu - v tomto případě Česko-Švédsko; zavčas pověříme spolehlivou osobu  /dědečka / důležitým úkolem občasným  zamícháním gulášového základu) . Předem namočené  fazole uvaříme zvlášť, taktéž houby. Vše slijeme do hrnce s masem a zahustíme moukou s vodou. (Můžeme dohustit strouhaným chlebem - přidá guláši na chuti. ) Průběžně dochucujeme kořením. Na konec přidáme majoránku a papriku nakrájenou na proužky. Podáváme s pečivem a dobře vychlazenou poličskou jedenáctkou.

 

Zdroj: Alena Teplá

 

gulas1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

gulas2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

gulas3.jpg