Alčin chalupářský guláš
4 kg předního hovězího masa
3 kg cibule
25 dkg maďarské mleté papriky
1 kg velkých fazolí
1/2 kg sušených hub nebo žampiónů
1/2 kg červené papriky (na proužky)
sůl, vegeta, chilli con carne, majoránka, kmín
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme maso na kostičky, opaprikujeme, okmínujeme a osolíme. Osmažíme dohněda. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (nejlépe po dobu průměrného hokejového zápasu - v tomto případě Česko-Švédsko; zavčas pověříme spolehlivou osobu /dědečka / důležitým úkolem občasným zamícháním gulášového základu) . Předem namočené fazole uvaříme zvlášť, taktéž houby. Vše slijeme do hrnce s masem a zahustíme moukou s vodou. (Můžeme dohustit strouhaným chlebem - přidá guláši na chuti. ) Průběžně dochucujeme kořením. Na konec přidáme majoránku a papriku nakrájenou na proužky. Podáváme s pečivem a dobře vychlazenou poličskou jedenáctkou.
Zdroj: Alena Teplá