Houbový boršč
100 g slaniny
1 cibule
5 brambor
200 g kořenové zeleniny
500 ml hovězího vývaru
200 g čerstvých hub (mražených...)
500 g kysaného zelí
200 g hlávkového zelí
špetka soli a pepře
6 kuliček nového koření
4 bobkové listy
2 červené řepy
3 lžíce kečupu
1 zakysaná smetana
Nakrájíme slaninu na čtverečky a opečeme, přihodíme na jemno nasekanou cibuli a zpěníme na rozpuštěné slanině. Přidáme na kostečky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, vývar, houby (podušené) a oboje zelí, okořeníme a vaříme doměkka. Řepu uvaříme zvlášť v celku, vychladlou oloupeme a nakrájíme, přihodíme do hrnce k zelenině a přilijeme kečup, krátce povaříme a odděláme z plotny. Nakonec zamícháme smetanu.
Zdroj: Pošli recept 10/2010