Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zadělávaná kuřecí srdíčka

18. 2. 2016

 

600 g kuřecích srdíček

250 g mrkve (můžeme dát směs mrkve a kedlubny)

200 g mražené kukuřice

1 smetana na vaření

40 g hladké mouky

6 lžic másla

4 kuličky nového koření

1 lžička celého pepře

sůl (můžeme použít bylinkovou sůl)

citrónová šťáva dle chuti

 

Srdíčka uvaříme ve vodě spolu s novým kořením a pepřem, před koncem vaření přidáme sůl. Na 2 lžících másla orestujeme nastrouhanou mrkev a kukuřici. Z mouky a zbylého másla připravíme jíšku a zalijeme zchladlým vývarem. Necháme asi 10 minut vařit a přidáme zeleninu a maso a povaříme spolu asi 5 minut, přidáme smetanu a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Podáváme s rýží.

 

zadelavana_srdicka.jpg