Televizní řízky
4 kuřecí prsa
strouhánka
2 vajíčka
hořčice
sůl, pepř
máslo
olej
1 větší cibule
4 plátky anglické slaniny
2 rajčata
1 paprika
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme ve strouhánce. Strouhánku do řízků lehce naklepeme. Obalíme ve vajíčku rozmíchaném s troškou mléka a osmažíme na oleji z obou stran. Osmažené řízky dáme do pekáče řádně pokladeného máslovými plátky, na maso dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, položíme plátek anglické, kolečka rajčete a papriku. Dáme zapéct do trouby asi na 20 - 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Máslem pod maso nešetříme, řízky jsou pak velmi šťavnaté. Poprvé jsem zapomněla na hořčici před obalením a tak jsem je potřela hořčicí až po usmažení. Chuti to nic neubralo.
Tyto řízky prý dostaly název už před x-roky, kdy byly velikým hitem. Proč dostaly název televizní, to už teď těžko někdo zjistí, nicméně toto chuťově vynikající, šťavnaté a voňavé jídlo, určitě vbrzku zopakujeme :-)
Zdroj: Simona Makhloufi