Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní kuře

18. 2. 2016

 

4 lžíce hladké mouky

sůl, pepř

kuřecí stehna

4 jablka

šťáva z jednoho citrónu

olej

máslo

4 stroužky česneku

1 cibule

150 g lesních hub

200 ml sladkého bílého vína (měla jsem otevřenou sangrii a tak jsem dala ji)

2 lžičky solamylu

2 dl kuřecího vývaru

 

Jablka zbavíme jádřinců, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Kuřecí kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme ze všech stran do zlatova na oleji se lžící másla. Ke konci smažení přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Přesuneme na pekáč, přidáme houby, jablka a vše zalijeme vínem. Pečeme asi hodinu na 180 °C, v průběhu podlijeme vývarem. Kuře vyděláme z pekáče, rozšleháme solamyl v trošce vody a zalijeme zbylou směs v pekáči. Necháme v troubě ještě asi 3 minuty probublávat. 

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

 

Zdroj: Apetit

 

podzimni_kure.jpg