Podzimní kuře
4 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
kuřecí stehna
4 jablka
šťáva z jednoho citrónu
olej
máslo
4 stroužky česneku
1 cibule
150 g lesních hub
200 ml sladkého bílého vína (měla jsem otevřenou sangrii a tak jsem dala ji)
2 lžičky solamylu
2 dl kuřecího vývaru
Jablka zbavíme jádřinců, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Kuřecí kousky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Opečeme ze všech stran do zlatova na oleji se lžící másla. Ke konci smažení přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Přesuneme na pekáč, přidáme houby, jablka a vše zalijeme vínem. Pečeme asi hodinu na 180 °C, v průběhu podlijeme vývarem. Kuře vyděláme z pekáče, rozšleháme solamyl v trošce vody a zalijeme zbylou směs v pekáči. Necháme v troubě ještě asi 3 minuty probublávat.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Zdroj: Apetit