Letní kuřecí hrnec
4 kuřecí stehenní čtvrtky
sůl, pepř
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce oleje
8 plátků anglické slaniny
400 ml kuřecího vývaru
500 g malých brambor
200 g čerstvého smetanového sýra
200g fazolek
200 g kukuřice
200 g třešňových rajčátek
Omyté a osušené maso rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji ze všech stran osmahneme maso o odložíme na talíř. Na výpeku 5 minut pečeme nakrájenou slaninu, vrátíme maso a zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme 15 minut. Pak přidáme neloupané, nakrájené brambory a znovu pod poklicí dusíme asi 20-25 minut, do změknutí brambor. Vmícháme sýr, zeleninu, dochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme odkryté. Podáváme.
Zdroj: Apetit 8/2011