Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní kuřecí hrnec

26. 7. 2011

 

4 kuřecí stehenní čtvrtky

sůl, pepř

2 lžíce hladké mouky

1 lžíce oleje

8 plátků anglické slaniny

400 ml kuřecího vývaru

500 g malých brambor

200 g čerstvého smetanového sýra

200g fazolek

200 g kukuřice

200 g třešňových rajčátek

 

Omyté a osušené maso rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji ze všech stran osmahneme maso o odložíme na talíř. Na výpeku 5 minut pečeme nakrájenou slaninu, vrátíme maso a zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme 15 minut. Pak přidáme neloupané, nakrájené brambory a znovu pod poklicí dusíme asi 20-25 minut, do změknutí brambor. Vmícháme sýr, zeleninu, dochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme odkryté. Podáváme.

 

Zdroj: Apetit 8/2011

 

letni_kureci_hrnec.jpg