Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí roláda s pórkem a čočkou

27. 1. 2010

 

1 kuře

1 dl smetany na šlehání

1 cibule

2 vejce

1 menší pórek

80 g vařené červené čočky

50 g másla

olej

pepř, sůl

petrželka

1/2 lžičky citronové kůry

 

Kuře vykostíme. Ořízneme filátka z kuřecích prsou (cca 100 g masa), rozmixujeme, přidáme 1/2 lžičky soli a špetku pepře. Po částech přilijeme šlehačku, vymícháme dohladka. Maso rozložíme a jemně naklepeme paličkou na maso. Osolíme a potřeme připravenou smetanovou kaší. Pórek nakrájíme na nudličky, krátce orestujeme na oleji, přidáme čočku  a zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem, umícháme. Naneseme na maso, zavineme a zavážeme provázkem. Na dno pekáčku nasypeme nakrájenou cibuli a vložíme roládu. Roládu posypeme směsí ze soli, pepře, citronové kůry a petrželky, Přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme zakryté poklicí nebo alobalem asi 1/2 hodiny na 180 °C, pak odkryjeme a za občasného podlévání pečeme ještě další půl hodiny, abychom získali pěknou barvu.

 

Zdroj: Žena a kuchyně

 

rolada_s_porkem_a_cockou.jpg