Kuřecí roláda s pórkem a čočkou
1 kuře
1 dl smetany na šlehání
1 cibule
2 vejce
1 menší pórek
80 g vařené červené čočky
50 g másla
olej
pepř, sůl
petrželka
1/2 lžičky citronové kůry
Kuře vykostíme. Ořízneme filátka z kuřecích prsou (cca 100 g masa), rozmixujeme, přidáme 1/2 lžičky soli a špetku pepře. Po částech přilijeme šlehačku, vymícháme dohladka. Maso rozložíme a jemně naklepeme paličkou na maso. Osolíme a potřeme připravenou smetanovou kaší. Pórek nakrájíme na nudličky, krátce orestujeme na oleji, přidáme čočku a zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pepřem, umícháme. Naneseme na maso, zavineme a zavážeme provázkem. Na dno pekáčku nasypeme nakrájenou cibuli a vložíme roládu. Roládu posypeme směsí ze soli, pepře, citronové kůry a petrželky, Přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme zakryté poklicí nebo alobalem asi 1/2 hodiny na 180 °C, pak odkryjeme a za občasného podlévání pečeme ještě další půl hodiny, abychom získali pěknou barvu.
Zdroj: Žena a kuchyně