Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí prsa s medovým pórkem

14. 1. 2010

 

4 kuřecí prsa

600 g pórku

75 g másla

2 lžíce medu

2 vaječné žloutky

300 ml smetany ke šlehání

šťáva z poloviny citronu

mletý muškátový oříšek

solamyl

sůl, pepř

 

Prsíčka nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi asi na třetině připraveného másla. Maso vyjmeme z pánve a ke zbytku másla přidáme med a necháme rozpustit. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a obalíme v medovém másle, mírně orestujeme, pak vrátíme do pánve maso, přilijeme žloutky smíchané se smetanou a vše za stálého míchání prohřejeme. Přilijeme citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Zahustíme trochou solamylu smíchaného ve smetaně. Podáváme s rýží.

 

Zdroj: Knihovnička receptů

 

kureci_prsa_s_medovym_porkem.jpg