Kuře v medové marinádě
1 kuře
3 lžíce medu
½ lžičky zázvoru, 2 lžičky tlučeného koriandru, šafrán, sůl, pepř
2 lžičky sójové omáčky
3 cibule
2 rajčata
100 g másla
citrónová kůra
1 lžíce octa
Kuře naporcujeme a zalijeme na 20 minut marinádou z medu, zázvoru, sójovky, koriandru, šafránu a pokrájených rajčat a jedné cibule. Maso osmahneme na 30 g másla a dusíme 25 minut v troubě při 220 °C. Každých 10 minut poléváme marinádou. Zbylou cibuli pokrájíme na půlkolečka a opečeme na 30 g másla, zalijeme 2 dl vody a dusíme 20 minut. Přidáme citronovou kůru, ocet,sůl, pepř a zbytek másla a omáčku krátce povaříme. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a vypečenou šťávu vlijeme do omáčky. Podáváme s rýží, kuře přelijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.