Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře v medové marinádě

16. 2. 2016

 

 

1 kuře

3 lžíce medu

½ lžičky zázvoru, 2 lžičky tlučeného koriandru, šafrán, sůl, pepř

2 lžičky sójové omáčky

3 cibule

2 rajčata

100 g másla

citrónová kůra

1 lžíce octa

 

Kuře naporcujeme a zalijeme na 20 minut marinádou z medu, zázvoru, sójovky, koriandru, šafránu a pokrájených rajčat a  jedné cibule. Maso osmahneme na 30 g másla a dusíme 25 minut v troubě při 220 °C. Každých 10 minut poléváme marinádou. Zbylou cibuli pokrájíme na půlkolečka a opečeme na 30 g másla, zalijeme 2 dl vody a dusíme 20 minut. Přidáme citronovou kůru, ocet,sůl, pepř a  zbytek másla a omáčku krátce povaříme. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a vypečenou šťávu vlijeme do omáčky. Podáváme s rýží, kuře přelijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.

 

kure_v_medove_marinade.jpg