Kuře v čočkové omáčce
2 stroužky česneku
1 lžíce mletého kmínu, koriandru, papriky
2 lžíce olivového oleje
1 kuře rozporcované na 8 částí
1 velká cibule
50 g červené čočky
400 g konzerva rajčat
1 lžíce kečupu
700 ml kuřecího vývaru
200 g sušených meruněk
1 svitek skořice
Smícháme česnek s kořením a lžící oleje. Směsí potřeme kuře a 5 minut z obou stran orestujeme. Na pánvi opečeme cibuli na 1 lžíci oleje, přidáme čočku, rajčata, kečup i spařené meruňky, zalijeme vývarem a krátce povaříme. V zapékací nádobě zalijeme kuře rajčatovou směsí a dusíme 1 ½ hodiny v troubě. Omáčku můžeme na závěr rozmixovat.
Zdroj: Snadné vaření