Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře v čočkové omáčce

16. 2. 2016

 

2 stroužky česneku

1 lžíce mletého kmínu, koriandru, papriky

2 lžíce olivového oleje

1 kuře rozporcované na 8 částí

1 velká cibule

50 g červené čočky

400 g konzerva rajčat

1 lžíce kečupu

700 ml kuřecího vývaru

200 g sušených meruněk

1 svitek skořice

 

Smícháme  česnek s kořením a lžící oleje. Směsí potřeme kuře a 5 minut z obou stran orestujeme. Na pánvi opečeme cibuli na 1 lžíci oleje, přidáme čočku, rajčata, kečup i spařené meruňky, zalijeme vývarem a krátce povaříme. V zapékací nádobě zalijeme kuře  rajčatovou směsí a dusíme 1 ½  hodiny v troubě. Omáčku můžeme na závěr rozmixovat.

 

Zdroj:  Snadné vaření

 

kure_v_cockove_omacce.jpg