Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře pečené s bramborami v hořčici

12. 6. 2011

 

1 kuře

1 kg brambor

2 velké cibule

7 stroužků česneku

2 lžíce hořčice (dala jsem 1 plnotučnou a 1 kremžskou)

2 lžíce citronové šťávy

drcený kmín

pepř, sůl

2 lžíce olivového oleje

koření na pečené kuře

1 balení mražené zeleniny (dala jsem mražené fazolky a čerstvou mrkev)

 

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a promícháme s olejem, solí, kmínem, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a na plátky nakrájeným česnekem. Necháme chvíli odležet. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka, vložíme na dno zapékací mísy. K bramborám nasypeme zeleninu, smícháme a nasypeme na cibuli. Nahoru naskládáme naporcované, osolení a okořeněné kuřecí maso. Přikryjeme pekáč a pečeme 40 minut na 220 °C. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 20 minut. Nepodléváme!

 

Zdroj: www.maminčinyrecepty.cz

 

kure_pecene_s_bramborami.jpg