Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na tymiánu a česneku

12. 2. 2016

 

 

1 celé kuře

2 citrony

2 palice česneku

8 větviček tymiánu

2 lžíce oleje

sůl

125 ml kuřecího vývaru

125 ml bílého vína

 

Do kuřete vložíme citron nakrájený na čtvrtky a pár větviček tymiánu, kuřeti překřížíme nohy a svážeme provázkem, aby z něho během pečení náplň nevypadla. Na dno pekáčku dáme zbylý pokrájený citron, přepůlené česnekové palice a tymián, navrch položíme kuře. Pokapeme olejem a řádně osolíme. Vlijeme víno s vývarem a přikryjeme alobalem. Pečeme asi 2 hodiny na 160 °C. Pak odklopíme a pečeme na 200 °C asi 30 minut. Podáváme s brambory.

 

Zdroj: Apetit

 

kure_na_tymianu.jpgkure_na_tymianu1.jpg