Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na svíčkovou

17. 5. 2010

 

1 kuře

1 lžíce másla

100 g slaniny

olej, sůl

2 mrkve

1 petržel

1/4 celeru

1 cibule

2 bobkové listy

5 kuliček nového koření

5 kuliček celého pepře

1 zakysaná smetana

1 šlehačka

hladká mouky

citronová šťáva

 

Kuře naporcujeme, osolíme a porce opečeme na rozškvařené slanině s máslem a trochou oleje. Vyjmeme a na stejném základě opečeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli. Vrátíme k zelenině kuře a podlijeme vodou. Přidáme koření a dusíme pod poklicí doměkka. Maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a zalijeme zakysanou smetanou a šlehačkou rozkvedlanou s moukou na zahuštění. Po uvaření dochutíme citronovou šťávou, můžeme trochu osladit cukrem.

 

Zdroj: paní Žáková

 

kure_na_svickovou.jpg