Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na pivě

20. 1. 2012

 

1 kuře

sůl, pepř

3 lžíce oleje

1 cibule

6 žampionů (nebo jiných čerstvých hub)

200 ml světlého piva

1 lžíce hladké mouky

800 ml kuřecího vývaru

200 ml smetany ke šlehání

 

Kuře rozporcujeme na menší dílky a osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm porce kuřete ze všech stran. Maso vyjmeme a dáme stranou. Do hrnce vsypeme nakrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka, přidáme nakrájené houby a vše zalijeme pivem. Necháme vyvařit tekutinu zpět na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Do hrnce vrátíme kuře, zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme asi 45 minut. Jakmile je kuře měkké, přilijeme smetanu a 1 minutu povaříme.

 

Zdroj: Apetit 2/2012

 

kure_na_pive.jpg