Indické kuře
3 cm kousek čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 cibule
1 chilli paprička (případně trochu mleté chilli)
olej
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
Kuře na kousky
400 ml konzerva kokosového mléka
1 malý svazek čerstvého koriandru
sůl
1 citron
kardamom
300 g rýže
Zázvor, česnek, chilli, cibuli nakrájíme nahrubo, přidáme lžičku soli a rozmixujeme na pyré. Na velké pánvi na lžíci oleje toto pyré 3 minuty opékáme, přisypeme kmín, kurkumu a koriandr a opékáme ještě asi 2 minuty, přidáme kuře a opečeme ho 3 - 4 minuty ze všech stran. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme pozvolna dusit asi 25 minut, pak vmícháme nakrájený koriandr.
Mezitím si připravíme rýži. Nastrouháme citronovou kůru a na lžíci oleje opékáme asi 2 minuty, přidáme kardamom a krátce opečeme. Nakonec přidáme rýži a chvíli osmažíme, pak zalijeme vodou a vaříme doměkka. Na závěr vmícháme šťávu z půlky citrónu.
Zdroj: Apetit