Jdi na obsah Jdi na menu
 


Indické kuře

11. 2. 2016

 

3 cm kousek čerstvého zázvoru

2 stroužky česneku

2 cibule

1 chilli paprička (případně trochu mleté chilli)

olej

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička mletého koriandru

1 lžička kurkumy

Kuře na kousky

400 ml konzerva kokosového mléka

1 malý svazek čerstvého koriandru

sůl

1 citron

kardamom

300 g rýže

 

Zázvor, česnek, chilli, cibuli nakrájíme nahrubo, přidáme lžičku soli a rozmixujeme na pyré. Na velké pánvi na lžíci oleje toto pyré 3 minuty opékáme, přisypeme kmín, kurkumu a koriandr a opékáme ještě asi 2 minuty, přidáme kuře a opečeme ho 3 - 4 minuty ze všech stran. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme pozvolna dusit asi 25 minut, pak vmícháme nakrájený koriandr.

Mezitím si připravíme rýži. Nastrouháme citronovou kůru a na lžíci oleje opékáme asi 2 minuty, přidáme kardamom a krátce opečeme. Nakonec přidáme rýži a chvíli osmažíme, pak zalijeme vodou a vaříme doměkka. Na závěr vmícháme šťávu z půlky citrónu.

 

Zdroj: Apetit

 

indicke_kure.jpg