Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dokonale šťavnaté kuře

11. 2. 2016

 

1 kuře

200 g soli

100 b cukru krupice

1 snítka tymiánu nebo 1 bobkový list

100 g másla

 

Do velkého hrnce nalijeme 1 l vroucí vody , rozpustíme v něm cukr a sůl a vhodíme bylinky, dolijeme asi 3 l studené vody a necháme vychladnout. Do roztoku položíme kuře a necháme ho celé ponořené asi 6 hodin uležet (nechala jsem a přes noc a nic se neděje). Troubu předehřejeme na 200 °C. Kuře vytáhneme z vody, vložíme do pekáčku, poklademe máslem a pečeme v troubě asi 15 minut. Stáhneme na 180 °C a pečeme dalších 45 minut. Otočíme a zvýšíme teplotu opět na 200 °C a necháme ho zezlátnout. Takto připravené kuře je úžasně šťavnaté - i jinak suchá prsíčka jsou plné šťávy.

 

Zdroj: Apetit

 

dokonale_stavnate_kure.jpg