Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čínská pánvička se zeleninou a kešu oříšky

11. 2. 2016

 

500 g nakrájeného kuřecího nebo krůtího masa

70 ml meruňkové zavařeniny

3 lžíce pomerančové šťávy

2 lžíce citrónové šťávy

2 lžičky solamylu

2 lžičky dijonské hořčice

2 lžíce oleje

2 česnek

1 cm kousek čerstvého zázvoru

1 červená paprika

1 hrnek hrášku

2 mrkve pokrájené na tenké špalíčky

sůl, pepř

2 jarní cibulky

hrst opražených kešu

 

Na oleji opečeme maso a odstavíme. Do čisté pánve vsypeme česnek, zázvor a zeleninu  kromě cibulky. Chvilku osmažíme a přidáme maso, zalijeme omáčkou ze zavařeniny, ovocných šťáv, hořčice a škrobu, povaříme, na závěr posypeme oříšky a cibulkou.

 

Zdroj: Apetit