Babské kuře
1 celé kuře
6 brambor
majoránka
3 stroužky česneku
1 lžička kmínu
1 lžička vegety
pepř, sůl
4 vejce
3 rohlíky
1 cibule
sádlo
150 g anglické slaniny
1 dl mléka
Oloupané brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přimícháme majoránku, utřený česnek, kmín, pepř a dvě vejce. Do druhé mísy nakrájíme rohlíky a zvlhčíme mlékem. Na sádle opečeme nakrájenou anglickou a na ní na půlkolečka nakrájenou cibuli. Navlhčené housky promícháme se zbývajícími dvěmi vejci a osmaženou slaninou s cibulí. Poté smícháme s bramborákovou směsí. Pekáč vymažeme sádlem a zalijeme bramborovou hmotou. Kuře načtvrtíme a osolíme, vložíme je do pekáče na bramborákovou směs kůží dolů. Přikryjeme a pečeme v troubě. 1/4 hodinu před koncem pečení kuře obrátíme kůží nahoru a dopečeme dokřupava.