Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babské kuře

24. 8. 2011

 

1 celé kuře

6 brambor

majoránka

3 stroužky česneku

1 lžička kmínu

1 lžička vegety

pepř, sůl

4 vejce

3 rohlíky

1 cibule

sádlo

150 g anglické slaniny

1 dl mléka

 

Oloupané brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přimícháme majoránku, utřený česnek, kmín, pepř a dvě vejce. Do druhé mísy nakrájíme rohlíky a zvlhčíme mlékem. Na sádle opečeme nakrájenou anglickou a na ní na půlkolečka nakrájenou cibuli. Navlhčené housky promícháme se zbývajícími dvěmi vejci a osmaženou slaninou s cibulí. Poté smícháme s bramborákovou směsí. Pekáč vymažeme sádlem a zalijeme bramborovou hmotou. Kuře načtvrtíme a osolíme, vložíme je do  pekáče na bramborákovou směs kůží dolů. Přikryjeme a pečeme v troubě. 1/4 hodinu před koncem pečení kuře obrátíme kůží nahoru a dopečeme dokřupava.

 

babske_kure.jpg