Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šneci se zelím

5. 2. 2016

 

Těsto jako na pizza chléb:

280 ml vody

2 PL oleje

2 ČL soli

1 ČL cukru

480 g hladké mouky

1 1/2 ČL sušeného droždí

 

Náplň:

uvařené ochucené zelí

sýr

vejce na potření

sezamové semínko

 

Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto. Případně zaděláme mimo pekárnu a necháme hodinu kynout.

Na náplň uvaříme nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme a uvaříme v trošce vody doměkka. Zelí zahustíme cibulovou jíškou a dochutíme solí, cukrem a octem.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejné části a vyválíme z nich obdélníkovou placku. Potřeme náplní a smotáme do rolády. Nakrájíme asi na 2 cm široké pásy a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme asi půl hodiny kynout. Okraje těsta potřeme rozmíchaným vejcem a vršek posypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 40 minut na 190 °C.

 

sneci_se_zelim.jpg