Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ošatkový chléb

5. 1. 2010
 

350 ml vody

2,5 ČL soli

1 ČL cukru

2 PL oleje

1 PL octa

200 g žitné chlebové mouky

300 g hladké pšeničné mouky

2 ČL sušeného droždí

2 ČL kmínu

 

Do pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program příprava těsta. Necháme kynout jen 30 minut, pak vyklopíme z pekárny, prohněteme na vále, utvoříme šišku a vložíme ji do moukou vysypané ošatky na chleba. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Pak opatrně překlopíme do pečící papírem vyloženého plechu. Troubu rozehřejeme na 230 °C, vložíme do ní kastrůlek s vodou a následně chleba, po 10 minutách ztlumíme teplotu na 180 °C, pečeme asi 3/4 hodiny. Upečený chleba musí znít na poklep dutě.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

osatkovy_chleb.jpg