Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurtový chleba se slunečnicí

4. 2. 2014

 

(pozor vše je v mililitrech!)

250 ml bílého jogurtu (cca 300 g)

100 ml vlažné vody

300 ml chlebové žitné mouky

450 ml hladké mouky

1 lžička cukru

1,5 lžičky soli

1 lžička drceného kmínu

2 hrsti slunečnicových semínek

1/2 kostky kvasnic

 

Ze všech surovin zaděláme těsto, můžeme použít i pekárnu a necháme vykynout. Potom prohněteme a přendáme do ošatky a znovu necháme kynout. Po půl hodině druhého kynutí opatrně překlopíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 220 °C . Hotový chléb musí znít ze spodu na poklep dutě. Po vytáhnutí z trouby potřeme vodou.

 

jogurtovy_chleba_se_slunecnici.jpg