Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrnkový chléb

5. 3. 2013

 

3 větší hrnky hladké mouky

1 1/2 hrnku vody

1 ČL soli

1 ČL kmínu

1/2 sáčku sušeného droždí

 

Všechny přísady smícháme dohromady v těsto a necháme přes noc kynout v misce na kuchyňské lince pod utěrkou. Ráno rozpálíme troubu na 220 °C a vložíme do ní skleněnou zapékací mísu, aby se nahřála. Těsto rozprostřeme na pomoučený vál a necháme 30 minut odležet. Vytáhneme z trouby nahřátou mísu a mokrýma rukama přeložíme těsto na vále a vložíme do zapékací mísy (nevymazáváme ni nevysypáváme), přiklopíme víkem a pečeme 30 minut. Pak odklopíme víčko a pečeme ještě 15 minut. Poté vyklopíme a necháme na utěrce vychladnout.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

hrnkovy_chleb.jpg