Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí sádlovo-jogurtové housky

3. 2. 2016

 

500 g hladké mouky

1/2 kostky čerstvého droždí

1 lžička cukru

200 ml mléka

3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu

3 lžíce sádla

1 lžíčka soli

1 bílek na potření housek

 

Do pekárny vlijeme vlažné mléko, vsypeme mouku, sádlo, jogurt, sůl, kvasnice a cukr a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme cca na 12 kousků. Z nich pak upleteme housky a přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme je ještě 20 minut kynout. Nakynuté housky potřeme bílkem ušlehaným s trochou mléka a posypeme hrubou solí nebo mákem a pečeme při 180 °C dozlatova.

 

Zdroj: Kuchařka Deník Dity P.

 

sadlovo_jogurtove_housky.jpg