Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dalamánky

3. 2. 2016

 

320 g podmáslí

1,5 ČL soli

2 PL oleje

1 PL sádla

100 g žitné chlebové mouky

100 g celozrnné pšeničné mouky

300 g hladké mouky

1 ČL drceného kmínu

1 ČL chlebového koření

1 ČL celého kmínu

2 PL pšeničných otrub

2 ČL medu

1 ČL sušeného droždí

1 PL lněných semínek

 

Vše vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na díly (asi 16 - 18 meších kousků), vytvarujeme bochánky a necháme na plechu s pečícím papírem kynout pod utěrkou asi 30 minut. Potřeme vajíčkem a posypeme semínky. Pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.

 

Zdroj: www.domacipekarny.dama.cz

 

dalamanky.jpg