Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ciabatta

3. 2. 2016

 

Na kvásek:

½ ČL sušeného droždí

150 ml vody

3 PL vlažného mléka

¼  ČL medu

150 g hladké mouky

 

Na těsto:

½ ČL sušeného droždí

250 ml vody

½ PL olivového oleje

350 g hladké mouky

1 ½ ČL soli

 

Do mísy s vodou a mlékem nasypeme droždí necháme 5 minut stát, přidáme med a mouku, vytvoříme řídké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme 12 hodin stát. Na těsto smícháme droždí se 100 ml vody, necháme 5 minut stát, přilijeme ke kvásku spolu s olejem, přidáme mouku a sůl a vytvoříme lepkavé těsto. Zakryjeme a necháme 3 hodiny kynout. Těsto nestlačujeme. Plech vydatně posypeme moukou i ruce pomoučíme. Těsto rozdělíme na dvě části  a vyklopíme je na plech. Pomoučenýma rukama těsto vytáhneme do obdélníku, okraje zasuneme je pod tvar. Necháme nezakryté asi 20 minut dokynout. Pečeme asi 30 minut

na 200 °C.