Marokánky
150 g loupaných mandlí
130 g krupicového cukru
50 g rozinek
40 g hladké mouky
100 g kandovaného ovoce
30 g másla
25 g sušeného mléka
1 lžíce vody
2 lžičky medu
čokoláda na polití
Na pánvičce rozpustíme máslo, přisypeme cukr a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Odstavíme z ohně, přidáme mouku, med, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce, sušené mléko a vodu a vypracujeme. Z připravené hmoty oddělujeme lžičkami malé kousky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe (hodně se rozpečou) Pečeme na 200 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout a zdobíme čokoládou. Buď polijeme spodní stranu nebo ozdobně přestříkáme vrchní stranu.
Zdroj: Vlasta