Karamelové rohlíčky
Těsto:
210 g hladké mouky
140 g mletých ořechů
70 g cukru moučky
140 g Hery
1 lžíce kakaa
2 žloutky
citronová kůra
Krém:
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka Salka
1 máslo
čokoládová poleva
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hmotu, kterou necháme odpočnout v lednici. Vyválíme a vykrajujeme rohlíčky (s těstem se nepracuje příliš dobře, drobí se, ale vydržet se vyplatí :-), dáme péct na 180 °C. Salko necháme zkaramelizovat (povaříme uzavřené asi 3 hodiny ponořené ve vodě). Vychladlé Salko vyšleháme s máslem a nastříkáme na upečené rohlíčky. Dáme chvilku do lednice (nebo na mráz) a pak namáčíme do čokolády.
Další rok jsem do těsta dala asi o 20g méně ořechů a pracovalo se s ním o poznání lépe.
Zdroj: www.mimibazar.cz