Išelské dortíčky
Těsto:
21 dkg hladké mouky
1 dkg kakaa
7 dkg cukru moučky
na špičku nože skořice
1 vanilkový cukr
1/2 strouhané citronové kůry
4 dkg strouhaných ořechů
14 dkg hery
1 žloutek
Náplň:
10 dkg cukru moučky
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
2 dkg rybízové marmelády
15 dkg strouhaných ořechů
Suroviny na těsto zpracujeme a necháme odležet. Vyválíme a vykrajujeme kolečka, upečeme. Cukr, žloutky a vanilkový cukr třeme asi 10 minut a pak přidáme rum, marmeládu a ořech. Touto náplní slepujeme vždy dvě kolečka dohromady. Polijeme čokoládovou polevou a doprostřed položíme polovinu ořechu.
Zdroj: babička a dědeček Teplí