Bramborový guláš s červenou čočkou
2 lžíce oleje
1 cibule
700 g brambor
4 mrkve
2 petržele
2 stroužky česneku
2 lžíce červené kari pasty (případně jen lžička kari koření)
1 litr zeleninového vývaru
100 g červené čočky
sůl
jogurt
Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji, přidáme oloupané a nakrájené brambory, mrkev nakrájenou na kolečka a petržel a později i česnek. Opékáme 7 minut, aby vše lehce zezlátlo. Přidáme kari, promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme plamen a přiklopené dusíme 20 minut. Vsypeme čočku a vaříme 10 - 15 minut, aby změkla a guláš zhoustl. Dochutíme solí a podáváme s kopečkem jogurtu.
Zdroj: Albert 4/2012