Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborizza

20. 1. 2016

 

4 střední brambory

1 menší cibule

1 rajče

1 menší paprika

1 kyselá okurka

1 vejce

sůl

strouhaný sýr

provensálské koření

 

Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich vodu. Smažíme na oleji jako bramborák napřed z jedné strany, osolíme a převrátíme na druhou stranu, opět osolíme. Poklademe kolečky salámu, rajčat, papriky, plátky kyselé okurky, cibulí a zalijeme rozkvedlaným vejcem. Pánvičku přikryjeme poklicí a necháme smažit, až je bramborová placka zespodu opečená, posypeme strouhaným sýrem a posypeme kořením. Asi 1 minutu ještě přikryté zapékáme a pak hned podáváme.

 

Zdroj: Alena Látalová

 

bramboropizza.jpg